ICA Matkasse

ICA Matkasse

icamatkasse
12345 11 röster 3.55 av 5

Loading...

Insända recensioner ICA matkasse

Skicka din recension


Submit your review
* Måste fyllas i

ICAs matkasse är lika populär hos barnfamiljer som hos det karriärsinriktade paret eller singelhushållet. Kassarna finns i alternativ från 2 till 4 personer så det fungerar även om du är ensamstående och vill ha med dig en superb lunch till jobbet dagen efter eller frysa in en portion till ett senare tillfälle. Det finns fyra kassar att välja mellan, ät nyttig, god och lättlagad mat eller låt dig inspireras av spännande recept med färgsprakande råvaror. Ica visar dessutom extra uppskattning till sina återkommande kunder. Vid hämtning eller leverans av var 10:e kasse finns därför en liten överraskning i form av en gåva från ICA Hemma.
 
Ta mig till ICA matkasse!
 

Alla ICAs matkassar

Matkasse Pris Antal personer
Familjekasse: Från pris: 299 kr 3-5 middagar för 4 personer
Inspirationskasse: Från pris: 399 kr 3-5 middagar för 4 personer
Laktosfri Inspirationskasse: Från pris: 399 kr 3-5 middagar för 4 personer
Bistrokasse: Från pris: 299 kr 3 middagar för 2 personer

Leveransområden ICA matkasse

ICAs matkasse levererar i olika delar av Sverige. Allt beror på butik och kommun. Sök på ditt postnummer och se vart de levererar.
Sök din stad
 
De fyra olika kassarna är baserade på antal personer, behov och även om du skulle vara laktosintolerant. Tillagningstiden varierar också beroende på vilken kasse man väljer. De snabbaste rätterna kan lagas på 20 minuter medan de som har längst tillagningstid tar cirka 45 minuter.
 
Familjekassen innehåller 3-5 dagars recept för fyra personer. Maten är näringsrik, enkel och god så den passar till de allra minsta som kan vara lite mer kräsna. Recepten för den här kassen tar cirka 30 minuter att laga så ni får mer tid till aktiviteter och lek. Dessutom innehåller kassen ett Kidz day recept som är till för att hela familjen ska kunna laga mat tillsammans!
Inspirationskassen finns också att välja mellan 3 och 5 dagars recept för fyra personer.
 
Ett bra alternativ för er med lite större barn eller parhushållet som vill få extra portioner till nästa dags lunch eller fylla på i frysen. Kassen innehåller spännande recept som ger njutning både för ögon och smaklökar. Det här är absolut den bästa kassen för er som vill äta mycket grönsaker. Recepten tar cirka 30-40 minuter att tillaga.
 
Den laktosfria kassen är samma som inspirationskassen men är speciellt framtagen för dig som är laktosintolerant.
 
Bistrokassen är framtagen för det mindre hushållet, 1 till 2 personer. Kassen innehåller lyxig, god och enkel mat som har varierade tillagningstider från 20-45 minuter. Recepten är för tre dagar och varje middag räcker till 2 personer.
 

Mer om ICA

ICA registrerades hos patentverket i mars 1939 men har rötter redan från 1917 då Hakon Swenson grundade AB Hakon Swenson som byggde på den omöjliga idén som idag kallas Ica-idén. Visionen var att låta småföretagare få ta del av en större verksamhets fördelar inom inköp och marknadsföring men samtidigt fortsätta att vara ägare till sitt eget lilla bolag. Och som vi kan se idag nästan 100 år senare så lyckades verkligen deras idé. ICA är idag ett av de största och ledande detaljhandelsföretagen inom Norden.

ICAs passion är mat och att ge sina kunder de bästa råvarorna och utbudet som finns i Sverige, så naturligtvis kände de att en matkasse skulle bli en succé. Målsättningen är att förenkla vardagen i svenska hushåll samtidigt som de visar sin passion till mat i sina recept och fina råvaror. Rätterna är näringsberäknade och alla recept tas fram av deras egna professionella kockar. Det är dessutom ett bra och ekonomiskt val då svinnet i hushåll minskar och du kan få bättre koll på hushållskassan.
 
Bra att veta är också att priserna på ICAs matkasse kan variera från butik till butik eftersom varje butik ägs av en enskild handlare. ICA är som nämns ovan, inte en helägd kedja. Butiksägarna ansvarar därför själva för prissättningen i respektive butik.
 

Exempel på recept:

 
Nudlar med cashewnötter och krispiga grönsaker.

Lövbiffsrullad med gräddsås och sparris.

Kycklinggryta med färska tomater och majs.

Falukorv i ugn med pesto.